22 april 2009

Ny tredimensjonal visualiseringsteknologi

IDEO Labs nye oppfinnelse, iCube, tar i bruk tre hvite vegger og et hvitt gulv for å skape en utrolig effektiv simulering. Sammenhengende, stereoskopiske bilder blir vist på de fire flatene. Brukeren må imidlertid ha på seg spesielle 3D-briller, som sender ut informasjon til datamaskinen om brukerens posisjon og hvordan han beveger seg.Oppdatering:
Intet nytt dessverre, allerede i 2003 kunne UiBs internavis, På høyden, fortelle at CMR har blant annet utviklet virtuelle miljøer for petroleumrelaterte data som CAVE. oppdragsgiver var Hydro.

Se forøvrig kommentar nedenfor.

ITavisen | Se det utrolige 3D-rommet!

2 comments :

 1. Anonym9:08 a.m.

  1. Dette er ikke ny teknologi, heller 9-10 år gammel teknologi med ny hardware. (ref Viritualiseringslab ved NTNU, RAVE)
  2. NTNU rekonstruerte Sverresborg (borg fra 1200 tallet), i en virtuell verden hvor det var snakk om at Museet sverresborg skulle få utstilt. Dette var i 2004.

  SvarSlett
 2. Utvilsomt et godt poeng. jeg var litt for kvikk i vendingen da jeg videreformidlet denne videoen som jeg fant via IT-avisen. CMR i Bergen hadde også en slik cave for noen år siden, en løsning jeg selv fikk teste ved en anledning.

  Jeg hadde inntrykk av at det nye var at brukerens posisjon ble bestemt kun med utgangspunkt i brillene som brukeren har på seg, men når jeg ser nøyere på dette så ser det ur til at det er en operatør som styrer. Dermed er det fint lite som er nytt.

  SvarSlett

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism