17 juni 2009

Fremtidens arkitektur er grønn


Foto: drzimage
En bærekraftig fremtid forutsetter nye oppfinnelser, materialer og arkitektoniske teknikker: Bærekraftig arkitektur innebærer mye mer enn regnvann innsamling og solcellepanel. Morgendagens arkitektur er uløselig knyttet til nye vitenskapelige og teknologiske fremskritt.

De nye kravene til materialkvalitet gjenspeiles i de arkitektoniske produktene, og kommer til å utvide og endre rammene for hva vi mener med et hus. Kanskje kommer husets materialer til å endre seg etter sesongen, man bygger med resirkulert glass fra vinflasker, eller bygger hus som nedbryter seg selv.

Dersom arkitektur innebærer å være bærekraftig fra den minste skrue til toppen av en skyskraper, vil det ikke være mulig å reprodusere en bestemt stil og spre denne ut over hele verden, slik som modernismens hvite kuber og firkantede rom gjorde.

Sommerens utstilling ved Louisiana viser både enkle og mer avanserte prosjekter, som til sammen oppfyller samfunnets menneskelige og teknologiske visjoner. Bærekraftig arkitektur tar utgangspunkt i bestemte miljøet, den tar hensyn til spesifikke klimatiske forhold, slik som solenergi, vind og himmelretninger.

Utstilling Fremtidens arkitektur er grønn! er delt inn i 3 deler - Byen, Klima & Komfort og Metabolisme. Utstillingen er en del av Louisianas serie av utstillinger arkitektoniske grenser I-IV, som vises frem mot 2011. Utstillingsrekken belyser nye og alternative arkitektoniske retninger i spenningen mellom vitenskap og arkitektur.

Når det gjelder utviklingen av bærekraftige byer, landskap og miljøer, arbeider ikke arkitektene alene. Den voksende tverrfaglig tilnærming til arkitektonisk praksis, påvirker hva vi oppfatter som arkitekturens grenser.

www.louisiana.dk

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism