19 juni 2009

Vil du være med på å løse Klimamysteriet?

Den danske utvikleren Congin lanserer Klimamysteriet over hele Europa i september, og handlingen går paralellt med oppkjøringen til den store klimakonferansen i København i desember.

Klimamysteriet går inn i en ny fase etter konferansen i København, så det vil være mange sjanser til å være med for nysjerrige skoler også i 2010.

Informasjon om den danske versjonen av Klimamysteriet

Fortellingen i Klimamysteriet kan oppsummeres slik: elevene følger helten Axel, og må hjelpe ham med å redde verdens klima. Plutselig dukker skadelige Man-o-war maneter opp på steder der de ikke skulle være. Enorme metangassutslipp forårsaker store skader. Hva skjer? Historien fortelles via episodefilmer på nettet, med problemløsing i minispill og sosial web (elevene kan f.eks. bli Facebook-venn med Axel) som hjelpemidler. Elevene må hjelpe Axel med å finne koder og riktig vei videre osv. for at han skal klare å redde klimaet. Skillene mellom "spill" og virkelighet er bevisst forsøkt brutt ned, noe som Congin mener vil engasjere elevene sterkt, også utenom skoletiden.

ITU søker lærere og klasser som vil være med på et spennende tverrfaglig undervisningsopplegg som starter i september 2009. Klimamysteriet er særlig relevant for naturfag, og bruker internett og sosiale medier til å oppnå læringsmål.

ITU

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism