24 mars 2012

727 studentboliger stoppes av vinden

Studentsamskipnaden i Bergen bygger 727 studentboliger i Møllendal, men ingen vet når beboere kan flytte inn. En prosjekteringsfeil har ført til at hvis det blåser mer enn 18 meter per sekund (tilsvarer sterk kuling), vil de som jobber der bli nektet å ta seg inn i bygningene.

Hvis det måles sterk kuling vil også området rundt bli avsperret i tilfelle husene skulle velte.Dette kommer på toppen av bygningens visuelle uttrykk som dessverre ikke er mye å skryte av. Min spådom er at man her bygger en "moderne" versjon av Fantoft studentby. Det er synd, fordi Møllendal kunne hatt potensiale til å bli en flott bydel. I stedet ser den nå ut til å bli ødelagt av bygninger med lav kvalitet. SiB har selvsagt en utfordring, siden det helt klart er et mål å bygge rimelige boliger til studentene. Likefullt er resultatet noe som bringer tankene i retning av en forslumming av området.

Boligdirektør Thorbjørn Haug vil ikke opplyse hvem som er skyld i prosjekteringsfeilen. Han bebuder imidlertid erstatningssak. Det er entreprenørselskapet Faktor Industrier AS som har hatt ansvaret for byggeprosjektet, med en rekke underleverandører.

Haug vil ikke gå i detaljer om feilen, men på SiBs hjemmesider omtales forsinkelsen av byggeprosjektet slik:

«Ved utvidet kontroll av prosjektet fant vi at det var mangler i deler av prosjekteringen. Dette er svært alvorlig for et prosjekt i den størrelsen Grønneviksøren er. I tillegg er det svært overraskende da det er velrenommerte byggtekniske rådgivere som har ansvaret for prosjekteringen. Disse feilene var såpass alvorlige at videre bygging ble stoppet til vi fikk oversikt over hva man skulle gjøre for å rette dem. Det er helt uakseptabelt for SiB å overta et prosjekt, og flytte inn studenter før vi er 110 prosent sikker på at byggene på alle mulige måter er sikre».

Via bt.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism