13 juli 2012

Google viser vei på sykkel

Google Maps lanserer norske sykkelruter på nett, for de fire største byene i Norge. I Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger kan du la Google Maps vise vei, også når du sykler.

Tjenesten har vært tilgjengelig i USA og Canada siden 2010, og skal ha blitt enormt populær. Norge et av de første ti landene i Europa hvor dette nå testes ut.

Sykkelfunksjonen i Google Maps inkluderer både sykkelstier, sykkelfelt og andre veier. Funksjonen gjør det mulig for deg som syklist å finne raskeste vei, skreddersy din egen tur, samt finne sykkelvennlige ruter der du unngår bratte bakker og trafikkerte gater.

Nå er Bergen en ganske vanskelig sykkelby, og det er slett ikke sikkert korteste vei er den beste ruten på sykkel. Ber en om veien sørfra, inn til det kommende høgskolebyget på Kronstad, ender en opp med en rute som nok ikke er helt optimal med tanke på en god sykkelopplevelse.

Men en så kan en i alle fall selv justere ruten, og tjenesten blir nok enda bedre etter hvert. Positivt tiltak er det i alle fall.

Kilde: ba.no

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism