12 desember 2012

Hus skal få levere strøm

For de som ønsker å bygge hus som leverer fornybar strøm på nettet var gårsdagens behandling av byggmeldingen i Stortinget en hyggelig slutt på dagen. Byggmeldingen ble vedtatt med bred oppslutning om at et forenklet regelverk for energiproduserende bygg må etableres.

Et flertall i kommunal- og forvaltningskomitéen har samlet seg om en merknad til byggmeldingen, der de etterlyser et fast regelverk som gjør det mulig for hus å bli strømleverandører. I tillegg var det flere politikere på talestolen for å uttrykke sin støtte til plusshus under behandlingen av meldingen.

Med flertallets merknad til byggmeldingen har vi fått et politisk signal fra det politiske flertallet på Stortinget om at hus som leverer fornybart strøm på nettet er en ønsket utvikling. Dette er god klimapolitikk, og en politisk forpliktelse til gode løsninger som kan kutte utslipp i Norge.

Flertallets merknad lyder som følger:

Fleirtallet meiner at det bør bli lagt til rette for utvikling og gjennomføring av løysingar som gjer det mogleg for hus å bli strømleverandørar. Fleirtalet viser til at Norges vassdrags- og energidirektorat har gitt ein generell dispensasjon som legg til rette for at ein forbrukskunde som i enkelttimar har overskotskraft, kan levere denne inn i nettet. Fleirtalet er positiv til ei slik forenkling av regelverket. Det er førebels få erfaringar med korleis regelverket knytta til plusshus fungerer i praksis. Fleirtalet ønskjer at det blir vurdert ytterlegare forenklingar i sakshandsaminga, dersom det skulle vise seg at regelverket ikkje fungerer tilfredsstillande.

Kilde: ZERO

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism