20 februar 2013

Studentprosjekt norminert til A+ Architizer awards

Arkitektstudentene Alexander E. Furunes, Ivar K. V. Tutturen og Trond H. Hegvold er nominert A+ Architizer awards i kategoriene «Student design/build project» og «Architecture and Collaboration». det nominerte prosjektet ble til etter at de tre studentene tilbrakte seks måneder i Tacloban på Filippinene for å bygge et studiesenter for barn fra slummen.

I arbeidet var det helt essensielt å engasjere de som skulle bruke bygget. Tillitt og felles mål ble skapt gjennom ulike workshops, blant annet med utgangspunkt i barnas framtidsdrømmer.

- Målet var at alle skulle få ansvar og erfaring fra design- og byggeprosessen slik at de kunne fortsette prosjektet på egen hånd. Etter hvert ble både mødrene, fedrene og barna like aktive deltagere i prosjektutviklingen som oss, forklarer Ivar K. V. Tutturen.
Viktige spørsmål som ble drøftet i fellesskap, var hvordan hovedkonstruksjonen skulle være, hvordan den kunne utnytte den naturlige brisen fra havet, og hvordan taket skulle fungere under regntid og tyfon. Løsningen ble lokale materialer og naturlig ventilasjon. Den ene veggen ble konstruert til å kunne åpnes under tyfoner, slik at vinden kan gå igjennom bygget og ikke skade det.

StudioTacloban - NTNU

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism