21 februar 2014

Brutalt? Det 20. århundrets arkitektur

Tonsenhagen - 
Fotograf: Teigens Fotoatelier/DEXTRA Photo
Hva gjør en bygning vakker – opplevelsen eller bildet av den? Vårens fotoutstilling BRUTALT? framhever arkitekturfotografiet som kunstform og viser hvordan fotografier bidrar til å gi bygninger verdi.

Teigens Fotoateliers unike bildearkiv portretterer etterkrigstidas arkitektur preget av brutalismen og modernismen. De fløyelsmyke og varme bildene til Teigen står i kontrast til datidens oppfatning av bygningene som kalde, ufyselige og brutale.

Regjeringskvartalet
Fotograf: Teigens Fotoatelier/DEXTRA Photo

Fotoutstillingen er en unik mulighet til å se Norges nære arkitekturhistorie og høykvalitetsfoto i fin symbiose. Utstillingen er delt inn i kapitler etter motiver og tematikk; industri, infrastruktur, skole og helse, idrett og rekreasjon, nye boformer, kultur - og gudshus, maktbygg, butikker og kontor, privatliv og bybilder.

Teigens Fotoatelier ble etablert i 1936 og er det viktigste arkitekturfotografifirmaet i Norge etter krigen. Deres arkiv er en uvurderlig kilde til kunnskap om det 20. århundrets arkitektur i Norge. Fotografene har portrettert arbeidet til store norske arkitekter som Sverre Fehn, Arne Korsmo, Geir Grung, Erling Viksjø og Jan Inge Hovig.
Tromsdalen kirke (Ishavskatedralen)
Fotograf: Teigens Fotoatelier/DEXTRA Photo
Lysverkenes gård
Fotograf: Teigens Fotoatelier/DEXTRA Photo
Gjennom relevante fotografier med spesielt høy kvalitet, vil utstillingen ”BRUTALT? Det 20. århundrets arkitektur dokumentert av Teigens Fotoatelier”, øke forståelsen for norsk byggenæring, byutvikling og infrastruktur.
Hausmanns bro
Fotograf: Teigens Fotoatelier/DEXTRA Photo
Utstillingen er et samarbeid mellom Norsk Form og DEXTRA Photo ved Norsk Teknisk Museum. Utstillingen utvikles og produseres i fellesskap, og vises i hallen på DogA Norsk Design- og Arkitektursenter i perioden 20. februar til 23. mars 2014.
Bakkehaugen Kirke
Fotograf: Teigens Fotoatelier/DEXTRA Photo
Utstilling: Brutalt? Det 20. århundrets arkitektur dokumentert av Teigens Fotoatelier | Norsk Form

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism