26 februar 2014

Tjuvholmen vant Cityprisen

Tjuvholmen vant Cityprisen i 2014. Juryen skriver at de i flere år har sett potensialet i Tjuvholmen-prosjektet og fulgt utviklingen med stor spenning: «Prosjektet er gjennomført, helhetlig og preget av stor vilje til å strekke seg langt for å oppnå kvaliteter langt utover kortsiktige gevinster eller minste felles multiplum», skriver juryen. Utviklingen av Tjuvholmen er et fremsynt byutviklingsgrep, samtidig som prosjektet tar opp i seg klassiske idealer om hva livet i en by og urbane kvaliteter kan og bør være. «Vinneren har vist investeringsvilje, tatt risiko og bidratt med helhjertet engasjement for å forfølge en visjon om en helt ny bydel, og langt på vei lyktes med alle forsetter». Bak Tjuvholmen-prosjektet står de to eiendomsutviklerne Selvaag og Aspelin Ramm.
I statuttene for Cityprisen står det at prisen skal gå til et prosjekt som er en god strategisk investering. Det skal ha løftet området og tilført positive ringvirkninger. Prosjektet skal være et miljø- og klimaeffektivt prosjekt der fremtidsrettede tekniske og arkitektoniske konsepter er tatt i bruk. Det skal ikke være et rent boligprosjekt, men kan godt omfatte boliger. Prosjektet skal fremstå som et «særdeles godt prosjekt» for både eier og bruker.

Juryen for Cityprisen har bestått av adm. direktør Anne Bruun-Olsen i DTZ Realkapital Eiendomsmegling, etatsdirektør Ellen De Vibe i Plan- og Bygningsetaten i Oslo kommune, adm. direktør Jon Sandnes i BNL og daglig leder i MAD, Nicolai Riise, som har vært juryens leder.

Kilde: Norsk Eiendom

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism