28 juni 2014

Folk blir elsykkel-frelst

Elektrifiser sykkelen ved å bytte bakhjulet.
Mens salget av elsykler har økt i flere europeiske land, har salget i det norske markedet vært beskjedent. Folk som får tilgang til elsykkel opplever imidlertid det som en svært positiv opplevelse. De sykler langt mer enn de ellers ville gjort og betalingsvilligheten for en elsykkel øker når man først har erfart dens fordeler. Det viser en studie utført ved Transportøkonomisk institutt der et utvalg personer i Oslo og Akershus fikk prøve en elsykkel over noen uker.

Undersøkelsen viser at det er de som sykler minst som er mest interessert i å kjøpe en elsykkel, med en liten nyansering: De som sykler litt er mer interessert enn de som ikke sykler i det hele tatt. Dette er en indikasjon på at elsykkelen i liten grad vil føre til en reduksjon i vanlig sykling, men i stor grad hente reisende over fra andre transportmidler.

Undersøkelsen viser at forhåndskunnskap og prisnivå virker inn på ønsket om å kjøpe en elsykkel. Hvis man kan overbevise folk om at de kan spare tid og ha en komfortabel reise med en elsykkel, vil det være store muligheter for å få økningen av nye reisende over til sykkel.

Bli med i undersøkelse
Har du kjøpt eller skal du kjøpe elsykkel? Da kan du bli med i trekningen av et gavekort på 5000 kr om du deltar i spørreundersøkslen. Sett av 10 minutter til undersøkelsen: www.toi.no/elsykkel/.

Rapport:
Kilde: Transportøkonomisk institutt

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism