01 august 2014

Rabothytta - Turistforeningens hytte nummer 500

I løpet av 2014 passerer Den Norske Turistforening 500 hytter, 11 hytter ferdigstilles omtrent parallelt. Hvilken skulle da få bli nummer 500? Rabothytta ble stemt frem på foreningens landsmøte.

Syv år, ti millioner kroner og hundrevis av dugnadstimer etter planleggingen startet kan Hemnes Turistforening i Nordland klippe snoren på Rabothytta, en turisthytte utenom det vanlige, tegnet av Jarmund/Vigsnæs Arkitekter, 16. august.


Turistforeningen hadde en tomt med byggetillatelse 1200 meter over havet, tett inntil fjellmassivet Okstindan og Okstindbreen. Været der er ekstremt, det samme er utsikten. Her er det et spektakulært panorama mot Helgelandskysten, og snur du deg ser du de høye tindene og Nord-Norges høyeste topp,


– Vi har tatt utgangspunkt i landskapet og utsikten. Det var viktig for oss å ta naturen inn i hytta, sier Ane Sønderaal Tolfsen i Jarmund/Vigsnæs Arkitekter.

Rabothytta er ubetjent, og åpen hele året. På hyttas 200 kvadratmeter er plassen utnyttet til det maksimale. Det er tilsammen 30 sengeplasser fordelt på seks soverom, hvor ett er tilrettelagt for gjester med firbente turvenner. Utenom dette er det sovehems, to stuer og kjøkken med oppvarming fra ved og strøm fra solcellepanelene.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism