06 august 2014

Studenter ønsker å bo rimeligere, i kollektiv

Dersom husleien reduseres med inntil 1.500 kroner pr. måned, er nesten 60 prosent av studentene interesserte i å dele bad og kjøkken med tre andre. Hele 70 prosent mener at eget kjøkken og bad ikke er viktigst.

Dette er funn fra en undersøkelse som StudentTorget utførte blant nesten 900 studenter. Utgangspunktet var de nybygde studenthyblene i Tønsberg (4.690 kroner måneden). Studentene ble spurt om hvor mye lavere husleien må være for at de skal være villige til å dele kjøkken og bad med tre andre personer.

Hele 57,7 prosent sa de kunne dele bad og kjøkken dersom husleien i vårt eksempel ble redusert med inntil 1500 kroner. Og en slik prisreduksjon kan absolutt være mulig dersom utbygger velger å bygge leiligheter hvor flere deler kjøkken og bad. 32,3 % ville delt med tre andre dersom prisen ble satt ned med 1.000 kr per mnd.

Administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann, sier at de bygger studentboliger med tanke på hva studentsamskipnaden mener studentene vil ha.

- Studentene har andre krav nå enn det de hadde for noen år siden. Nå bygges det som regel studenthybler hvor alle har hvert sitt bad. Bad er noe av det dyreste man kan bygge, og det gjør at studentboligene blir dyrere. Man vil gjerne også ha et eget minikjøkken, og det blir fort 20–25 prosent dyrere å bygge enn én leilighet med fire soverom, sier han.

Samtidig viser undersøkelsen at kun 30 % mener eget bad eller kjøkken er viktigst

I tillegg til at hyblene med egne kjøkken og bad er lite økonomiske, er de også svært lite arealeffektive. Ved å bygge boliger med felles fasiliteter, ville man fått plass til flere boenheter i studentboligbyggene.

Hele 26,9 % foretrekker å bo sammen med andre uavhengig av pris, fordi de synes det sosiale aspektet ved å bo i kollektiv teller mye.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism