29 november 2014

Villa Saunders

– Ti prosent av arkitektene bidrar til å gjøre faget bedre, 90 prosent gjør ingenting for faget. Det kan jeg si fordi jeg reiser mye rundt i verden og ser hva som blir laget. Jeg ser hvor likt alt er, og hvor mye raskere alt går. Det er stor forskjell på et hus tegnet av en god arkitekt og en teknisk tegner. Alt skal være likt og vedlikeholdsfritt, det er «death by boredom», sier den kanadisk-bergenske arkitekten Todd Saunders.

Foto: Saunders Architecture
Saunders, som Huffington Post rangerte som en av verdens fem beste arkitekter under femti, har nylig tegnet og fått oppført sitt eget hus.

– Jeg leste historien om husene til arkitekter jeg har sett opp til, som Philip Johnson og Frank Lloyd Wright, og skjønte at det krevde en viss avstand å tegne sitt eget hus. Det er nesten som om en psykolog skulle gå i terapi hos seg selv, eller en forfatter skulle skrive sin egen biografi før fylte femti. Skjønner du? «Ditt eget hus» er på godt og ondt et avtrykk av DNA-et ditt, men likevel ikke helt rettferdig. Jeg ville sikkert tegnet et mye bedre hus som 50-, 60-, eller 70-åring. Jeg elsker det, og jeg hater det.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism