16 januar 2015

Snøhetta tegner mediehus i Paris

I konkurranse med en rekke kjente arkitekter har Snøhetta vunnet oppdraget om å tegne nytt hovedkvarter for storavisen Le Monde i Paris. Hovedkvarteret skal bli på mellom 22.000 og 25.000 kvadratmeter. Vinnerutkastet er en bygning som hever seg i en bue over bakken og skaper en stor åpen plass.

– Le Monde gruppen har valgt en generøs, åpen og tilgjengelig modell. I denne sammenhengen skal Snøhetta jobbe for å skape arkitektur som gir publikum eierskap, og som understreker et intimt forhold mellom publikum og Le Monde. Vi anerkjenner også viktigheten av denne oppgaven sett i lys av debatten om hva ytringsfriheten skal inneholde, , sier direktør og grunnlegger av Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen.


– Resultatet er at bygningen blir en bro som bokstavelig talt spenner over plassen, men som også representerer broen mellom Le Monde og leserne. I stedet for at det renner vann under broen har vi skapt en åpen, offentlig plass, et torg med to sammenkoblede halvdeler. En halvdel vender som mot gaten og elven, og er åpen og inviterende med et besøkssenter, auditorium og inngang for de ansatte. Den andre halvdelen vender seg mot jernbanen. Den får mer sollys, har en kafé og en mer intimt landskap, med grønne områder og sitteplasser, sier Thorsen.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism