14 februar 2015

Apple planlegger «iCar»

Flere kilder hevder at Apple er i gang med å utvikle en elbil. Foreløpig er det ligger på tegnebrettet en bil som kan minne om en minivan. Apple har hyret flere hundre personer til å jobbe med prosjektet. som kanskje blir til «iCar».

Avanserte styringssystemer blir en viktig del av fremtiden for biler, enten disse blir selvkjørende (noe Google jobber mye med) eller i stand til å assistere sjåføren på ulike måter. Denne videoen tas av mange som et tegn på at også Apple utvikler slike systemer:Tanken om å produsere biler ikke er ny i Apple-systemet. I forbindelse med et tvistemål i 2012, skal Apples markedsføringssjef i retten ha sagt at Apple allerede før lanseringen av iPhone i 2007 vurderte å produsere en bil. Apple sitter på mye teknologi som kan nyttiggjøres i utviklingen av en elbil. Ikke minst har de jobbet mye med batteriteknologi for alle selskapets bærbare produkter.

Teslas Elon Musk fortalte for noen uker siden at Apple forsøkte å rekruttere fra bilselskapet hans. Årsaken til at Apple og Tesla forsøker å knipe hverandres ansatte er at de i bunn og grunn ligner hverandre. Musk har ved flere anledninger sammenlignet Tesla med Apple, senest for noen dager siden da han spådde at rundt 2025, kan Tesla bli like mye verdt som Apple.

Kilde: E24

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism