09 februar 2015

Sensorisk forhold til omgivelsene

Høyteknologiske dingser du kan ha på kroppen er i vinden, først og fremst i form av trenings- og smartklokker som blant annet kan registrere og analysere helserelaterte opplysninger. «Scarab» tar dette noen hakk videre, ved å bygge inn avanserte sensorer i en liten sak som du kan feste på kroppen. Den registrerer og analyserer massevis av «usynlig» informasjon fra omgivelsene.

Om Scarab blir en suksess skal være usagt, men det mest interessant er hvordan dette peker fremover mot distribuerte systemer av sensorer, som ikke er kontrollerte av myndigheter eller bedrifter. Dataene fra sensorene sendes til en applikasjon på mobiltelefonen via Bluetooth, som deretter sender informasjonen videre til nettskyen hvor dataene analyseres og kan ses i en sammenhang med andre registrerte data. Dersom det finnes avvik fra det som er normalt og harmløst vil brukeren motta en advarsel via mobilapplikasjonen, samtidig som det kan danne grunnlag for statistikk og kontroll med eksponering over tid.


Slike systemer har selvsagt potensielle nedsider i forhold til personvern, men slikt vern kan bygges inn i systemene, slik at en kollektivt er med å registrere informasjon uten at dette trenger å spores tilbake til den enkelte.

Mer informasjon om det konkrete prosjektet Scarab finner du hos Kickstarter.

Kilde: Tek.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism