22 februar 2015

Vil redde trolleybussen i Bergen

Fylkesutvalget hr gitt grønt lys for å kjøpe infrastrukturen til trolleybusslinjen i Bergen fra Tide. Prisen er 19 millioner kroner. I tillegg viser en tilstandsrapport at det trengs rundt 12 millioner kroner til opprustning av kontaktledningsnettet. I fremtiden skal Bybanen AS ha ansvar for drift og vedlikehold av ledningsnettet og de elektriske bussene. Det vil koste 1,5 millioner kroner i driftsutgifter årlig.

Foto: Alasdair McLellan

«Fylkesutvalget vurderer at elektriske busser bør spille en sentral rolle i Bergen i fremtiden, for å gi lavest mulig utslipp fra bussene» het det i vedtaket. Fylkespolitikerne vedtok også at linje 2 Strandkaien- Birkelundsbakken i den neste anbudskontrakten utelukkende skal driftes med trolleybusser.

Fylkesutvalgets vedtak innebærer at det skal kjøpes inn nye trolleybusser i forkant av neste anbudsrunde, som igjen skal leies ut driftsoperatøren.

- Det er nylig lansert elektriske busser som kombinerer strøm fra kontaktledning med batteridrift. Det betyr at bussene kan lade batteriet mens de kjører i rute, og så kjøre videre på batteri utenfor ledningsnettet, sier nestleder i samferdselsutvalget, Alf Helge Greaker (V).

Kilde: Bergens Tidende

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism