09 april 2015

Fire finalister i konkurranse om Entra-plusshus i Oslo

Entra går videre med fire av de innsendte forslagene til utvikling av plusshuset Urbanpå Lilletorget 1 i Oslo sentrum. Bidrag fra hele 16 ulike arkitektkontor med bredt sammensatte tverrfaglige team har deltatt i konkurransen.


Eiendomsselskapet Entra utlyste tidligere i år en internasjonal arkitekt- og innovasjonskonkurranse om et nytt og miljøvennlig kontorbygg midt i Oslo. Hele 16 forslag kom inn i konkurransen, og juryen har nå plukket ut fire vinnere til å være med videre.

De fire som går videre er:
  1. SAAHA AS med forslaget «Supertree» (PDF). Levert i samarbeid med LALA Tøyen, Degree of Freedom og Gether
  2. schmidt hammer lassen architects med forslaget «Ripple Effect» (PDF). Levert i samarbeid med LOOP architects, COWI, TRANSSOLAR Energietechnik GmbH og Vugge til Vugge Danmark
  3. Code Arkitektur med forslaget «OSLOSOLAR» (PDF). Levert i samarbeid med Rambøll og Institutt for Energiteknologi.
  4. Narud-Stokke-Wiig AS Arkitekter MNAL med forslaget «GreenWaterLand» (PDF). Levert i samarbeid med Multiconsult, Green Gas, B16 Arkitektur & Landskap, Norsam og Rift.
Det nye kontorbygget vil bli et nytt FutureBuilt-bygg og plusshus med krav om å produsere minimum 2 kWh/m2 , noe som er svært ambisiøst å få til midt i Oslo sentrum. Entra har også målsetning om å oppnå sertifiseringen BREEAM NOR Outstanding på bygget.

Hvilket av de fire teamene som vinner konkurransen i sin helhet, er ventet å bli kåret i juni 2015.

Se alle de 16 konkurranseforslagene.

Urban inngår i konkurranseserien FutureBuilt, som ett av foreløpig fem prosjekter.

Kilde: FutureBuilt - klimavennlig arkitektur og byutvikling

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism