13 november 2015

Bergen i bakevjen


Bergen Teknologioverføring har etablert Nyskapningsparken, som ligger sentralt plassert på Marineholmen. Håpet er at området vil gi vekstgrunnlag for nyskapende bedrifter, etablert med utgangspunkt i Bergens mange og sterke kunnskapsmiljøer.

Studentbyen Bergen burde være godt belagt med nyskapende gründerbedrifter. Med landets fremste økonomiutdanning, et sterkt universitet og landets største ingeniørskole ligger alt til rette for fremtidens kompetansearbeidsplasser. Men tallene viser noe annet.

I Trondheim har Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) avlet frem tre ganger så mange bedrifter enn det utdanningsmiljøet i Bergen har klart. Prorektor for nyskapning ved NTNU, Johan E. Hustad, kommer med et tydelig råd til om at studenter må få lov til å prøve ut sine ideer, og få erfare at det å mislykkes ikke er galt. Prorektoren minner om at studenten aldri feiler. Han og hun lærer.

Lykkes byens viktigste kunnskapsinstitusjoner i å dyrke frem en gründerkultur, har Bergen tatt viktige skritt. Potensialet er stort. Med en god kultur burde forutsetningene være de beste for et nyskapende og kunnskapsbasert næringsliv.

Kilde: Bergens Tidende

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism