06 januar 2016

VolksWagen Budd-e

Kia Soul har en stund vært den elbilen med det tøffeste utseendet. Nå få denne modellen konkurranse fra Volkswagen Budd-. Dette er en konseptbil og den første bilen laget på en ny plattform for elektriske biler fra VW.

Volkswagen hevder biler bygget på den nye plattformen skal få en rekkevidde, brukervennlighet og til en pris som hittil ikke har vært mulig å få til. Konseptbilen har en batteripakke på 92,4 kWh som skal gi en rekkevidde på 533 kilometer. Det er litt mer enn Tesla Model S med største batteripakke.

Bilen kan kontrolleres via stemmestyring, trykkfølsomme skjermer og gestikulasjon. Sensorer registrerer også om baksetepassasjerer skal gå ut, og åpner skyvedøren automatisk. Fra utsiden åpnes dørene med en enkel håndbevegelse, eller en fotbevegelse for å åpne bakluken.

Første modell basert på den nye plattformen skal komme så tidlig som i 2018.

Samtidig har ikke Volkswagen gitt noen signaler om at de har planer om å sette nettopp Budd-e i produksjon. Til Autoblog sier VWs Darryll Harrison at bilen er en visjon om teknologiens fremtid, og ikke en konkretisering på en fremtidig produksjonsmodell.

Et kompakt batteri spesifisert kapasitet og mulighet for hurtiglading på 15 minutter er ikke teknologi VW har tilgang til i dag. Dette er imidlertid muligheter VW ser for seg i fremtiden. Det åpnes imidlertid for samarbeide med selskaper som kan utvikle nødvendig teknologi til fremtidige biler.
Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism