15 juni 2016

Mercedes satser skikkelig på elektrisk

Mercedes-Benz investerer over 65 milliarder norske kroner i grønn teknologi over de neste to årene. Som en følge av strengere lovkrav så kommer nå en skikkelig offensiv i forhold til elbiler. Selskapet skal blant annet arbeide med GLC F-Cell, som planlegges lanseret i 2017, med et batteri på ni kWh. Sammen med hydrogen på tanken skal dette sørge for en rekkevidde på 50 mil. Denne modellen skal presenteres under høstens bilmesse i Paris.

– Reisen mot en grønnere hverdag starter med å effektivisere og optimalisere våre forbrenningsmotorer. Den nye generasjonen diesel-motorer fikk sin premiere med nye E-Klasse 220 d, mens bensinmotorer med partikkelfilter vil gjøre sitt inntog i 2017. Minst like spennende er det at 48-volts strømforsyning vil bli innført på samme tid, og at startgeneratorer blir en del av standardutstyret. Det vil muliggjøre drivstoffbesparelse tidligere forbeholdt høyspent hybridteknologi, sier Christoffer Nøkleby, kommunikasjonsdirektør i Mercedes-Benz Norge i en pressemelding.

Mercedes har per i dag fire modeller som tilbyr en ladbar hybrid drivlinje. Planen er at dette etter hvert skal gjelde hele modellspekteret. De første nye modellene som kommer er GLC 350 e Coupé og E 350 e. Neste år kommer neste generasjon plug-in-hybridteknologi i S-Klasse som får en elektrisk rekkevidde på over fem mil.

Mercedes eier også småbilmerket Smart, som også kommer i ny versjon som elbil. Både For Two og den større modellen For Four lanseres i Norge tidlig i 2017.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism