21 juli 2016

Teslas nye masterplan

Teslas Elon Musk presenterte nylig en oppdatert plan for den viere utviklingen av selskapet, en visjon som inkluderer en integrert solenergi- og batteriprodukt, utvidelse av den elektriske bilparken med en kommende pickup, en lastebil og en buss. Planen er på Tesla hjemmeside under navnet «Master Plan, Part Deux».

Den første langsiktige «masterplanen» for Tesla publiserte Musk for ti år siden, når planene nå fornyes er det på bakgrunn av at volummodellen Model 3 snart er i produksjon. Punkt én på listen over planene for fremtiden er å integrere energigenerering og –lagring, gjennom en kombinasjon av solceller og batteri i samme produkt. Dette henger åpenbart sammen med oppkjøpet av SolarCity, som allerede er store på å levere solcelleløsninger.
- Det som virkelig er avgjørende for å fremskynne en bærekraftig fremtid er at vi er i stand til å oppskalere produksjonsvolumene så raskt som mulig. Det er derfor engineeringen hos Tesla har skiftet fokus til å designe maskinen som lager maskinen, der fabrikken er et produkt i seg selv, sier Musk,
Selvkjørende biler er også en del av visjonen til Musk.

– Hovedårsaken til at vi allerede har tatt et delvis selvkjørende system i bruk nå istedenfor å vente til en eller annen gang i fremtiden er at når man bruker det korrekt er det allerede betydelig tryggere enn at en person kjører selv. Det ville derfor være moralsk forkastelig å utsette dette, sier Musk.

Tesla planlegger også en form for bildeling / utleie, slik at Tesla-eiere kan legge bilen sin til en delings-flåte bare ved å trykke på telefonen din. Dermed kan bilen tjene penger for eieren i tidsrom der eieren selv ikke har behov for å benytte bilden.
The first master plan that I wrote 10 years ago is now in the final stages of completion. It wasn't all that complicated and basically consisted of:
  • Create a low volume car, which would necessarily be expensive
  • Use that money to develop a medium volume car at a lower price
  • Use that money to create an affordable, high volume car
  • Provide solar power. 
In short, Master Plan, Part Deux is:
  • Create stunning solar roofs with seamlessly integrated battery storage
  • Expand the electric vehicle product line to address all major segments
  • Develop a self-driving capability that is 10X safer than manual via massive fleet learning
  • Enable your car to make money for you when you aren't using it

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism