15 oktober 2017

Snøhettas første ferdighytte – Gapahuk


Snøhetta har fått mange forespørsler om å tegne ferdighus og -hytter, men de har alltid takket nei. Rindalshytter fikk imidlertid ja, og resultatet har blitt Gapahuk, en ferdighytte tegnet for å passe inn i ethvert terreng, uansett i hvilken himmelretning den bygges.

– I en gapahuk er du ute, samtidig som du har ly for vær og vind. Der sover du, der sitter du – hele tiden i kontakt med naturen rundt deg. Dessuten lager du jo en gapahuk der det egner seg, du planerer ikke bakken for å kunne sette den opp, forklarer Anne Cecilie Haug. Hun har tegnet Gapahuk sammen med kollegaen Andreas Joyce Nygaard.

Arkitektene ønsket å legge taket så lavt som mulig, og samtidig skape gode rom inne i hytta. Løsningen ble et tak som får spille hovedrollen; som vrir seg og bretter seg rundt huset for å beskytte mot vær og vind.


– Her kan du sitte og se ut i flere retninger og få med deg hvordan årstidene og lyset skifter. Fordi utearealet er overdekket og vender to forskjellige veier, er det alltid mulig å finne en lun krok – uansett hvilken vei det blåser, sier Anne Cecilie Haug.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism