30 januar 2018

Finn mobilstrålingen der du bor


Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) lanserer en ny og forbedret versjon av Finnsenderen.no, som nå er tilpasset alle plattformer. Tjenesten har fått nye funksjoner og et mer brukervennlig grensesnitt.

Finnsenderen.no er utviklet av Nkom, og ble første gang lansert i 2010. Tjenesten viser geografisk plassering av basestasjoner for offentlige mobilnett og kringkastingsnett (radio og TV). Tjenesten gir også informasjon om ledige frekvensressurser til trådløse mikrofoner for en valgt geografisk plassering. Denne funksjonen er særlig nyttig for planlegging av kulturarrangement, der man trenger å bruke trådløse mikrofoner i en begrenset tidsperiode.

Finnsenderen.no er nå tilpasset alle plattformer, inkludert mobile enheter. Det er mulig å søke på én spesifikk operatør eller tjeneste, eller se alle samlet i et begrenset område. Du kan også søke frem de fem nærmeste basestasjonene til din posisjon, og få oppgitt kompassretning og avstand til basestasjonene. Visningen i kartet er også forbedret i den nye versjonen, slik at det nå er enklere å skille mellom basestasjoner med tilnærmet samme geografiske plassering. Nkom har erfart at denne informasjonen er nyttig for mange, blant annet for å få oversikten over dekning i bolig- og hytteområder.

Finnsenderen.no inneholder også en strålingskalkulator som gir informasjon om total elektromagnetisk eksponering fra mobil- og kringkastingssendere i nærheten.

Nkom har videreført muligheten til å søke frem ledige frekvensressurser for trådløse mikrofoner. Om kort tid vil det også være mulig å finne ledige frekvensressurser til hjelpemidler for hørselshemmede.

Kilde: Finnsenderen.no - Nkom

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism