23 juli 2018

Kunstig intelligens vil skape nye jobber

Etter hvert som kunstig intelligens (AI) blir mer avansert er flere bekymret. Men ifølge MIT Technology Review foreligger det nå en ny rapport utarbeidet PricewaterhouseCoopers (PwC) som ser på konsekvensene for seg det britiske samfunnet. Funnene tyder på at vi ikke har så mye å frykte.

Hovedkonklusjonen er at AI-teknologien vil skape like mange jobber som den fjerner. PwC mener at  AI-teknologien vil spare selskaper for penger, noe som fører til lavere priser på produkter og tjenester. Dette leder igjen til høyere kjøpekraft blant forbrukere og høyere etterspørsel etter varer og tjenester.

Ifølge PwC bli effektene størst i helsesektoren, en sektor hvor folk vil ha behov for å møte virkeligere mennesker, samtidig som leverandørene av tjenestene vil kunne jobbe mer effektivt som følge av AI-teknologi.

Samtidig peker PwC på at siden AI vil gjøre rutinearbeid billigere vil verdien av jobber som krever menneskelige dømmekraft stige, og dermed også etterspørselen etter menneskelig arbeidskraft.

Disse spådommene er i tråd med en tidligerre rapport fra analyseselskapet Gartner som antok at AI faktisk kan komme til å skape flere jobber enn de som blir overfølødige.

Kilde: Digi.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism