16 februar 2020

Utstilling om byggingen av Regjeringskvartalet


Etter terrorangrepet mot regjeringskvartalet 22. juli 2011, har diskusjonene om bevaring av det gamle og bygging av det nye regjeringskvartalet rast. Nå er det vedtatt at Y-blokka skal rives. Med dette som bakteppe utvikler Norsk Teknisk Museum fotoutstillingen, Regjeringskvartalet, med museets materiale fra området.

Utstillingen åpnes av Oslos ordfører, Marianne Borgen, 25. februar 2020, kl. 17.

Historiske foto
Utstillingen tar utgangspunkt i fotografiene etter Teigens fotoatelier, sannsynligvis det viktigste arkitekturfotofirmaet i Norge etter krigen. Erling Viksjøs arkitektkontor tegnet både H- og Y-blokka. Truls Teigen, som var hovedfotograf i Teigens fotoatelier fra femtitallet, tok bildene av byggene. Samtlige bilder som Teknisk museum har fra dette arbeidet skal vises i utstillingen.

Dextra photo
Fotosamlingen, DEXTRA photo, eies av Sparebankstiftelsen. Samlingen er deponert hos Teknisk museum. Den inneholder hovedsakelig bildene etter profesjonelle fotografer, med hovedtyngden på 50- 60- og 70-tallet. Ved siden av Teigens fotoatelier er fotografer som Paul A. Røstad, Sohlberg foto, Knudsens fotosenter, Frits Solvang og Finn Bergan verd å nevne. Disse representerer fotografiske sjangere som arkitektur, mote, teater, reklame, natur og landskap, design og bildebyrå. Samlingen inneholder anslagsvis 1,9 millioner fotografier, i tillegg til film, teknisk utstyr og arkivmateriale. Noe av samlingen er digitalisert tilgjengelig for fri benyttelse på Digitalt museum.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism