02 mars 2021

Volvo blir helelektrisk

I dag lanserte Volvo sedanen C40 med kun elektrisk drift. Her er mye av det samme som i XC40, som har vært på markedet en stund, men i en mer snerten forpakning. De kommende årene er planen at selskapet skal rulle ut flere elektriske modeller. Allerede i 2025 er målet at 50 prosent av det globale salget skal bestå av helelektriske biler, mens resten er hybrider. Innen 2030 skal alle biler være helelektriske.

– Det er ingen langsiktig fremtid for biler med forbrenningsmotor. Vi skal bli en helelektrisk bilprodusent og overgangen skal skje innen 2030. Dette lar oss møte forventningene til kundene og bidrar i kampen mot klimaendringene, sier Henrik Green, teknologidirektør i Volvo Cars.

Det betyr at Volvo i 2030 utelukkende skal selge helelektriske biler. Fram til det vil Volvo gradvis fase ut alle biler med forbrenningsmotor, inkludert hybridbiler, fra sitt globale sortiment.Volvo Cars’ overgang til å bli helelektrisk er en del av selskapets klimaplan, der selskapet jobber for å redusere karbonavtrykket per bil gjennom konkrete tiltak. Avgjørelsen er også tatt på bakgrunn av forventninger om at endret lovverk, i tillegg til en utvidelse av ladeinfrastrukturen, vil øke forbrukeres aksept for helelektriske biler på verdensbasis.

Alle helelektriske modeller skal fremover kun være tilgjengelig via Volvo Cars’ onlineløsning. Volvo vil med denne satsingen tilrettelegge for at kundene enten kan handle bil direkte på nettet selv eller få hjelp til å handle i onlineløsningen hos en autorisert Volvo-forhandler.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism