11 desember 2006

Selger leiligheter som råbygg

For ti år siden lanserte Olav Selvaag prosjektet for en ny type byboliger hvor eierne kan bygge ut sine leiligheter med mesaninetasje (mellometasje).

- Vi har patentsøkt det at vi selger leiligheten som et åpent volum og ikke med fast rominndeling. Med ekstra takhøyde er volumet så stort at det kan inneholde de funksjoner som trengs i en bolig, sier prosjekt- og konseptutvikler Ola Thorsnes i Selvaagbygg AS.

Selvaagbygg presenterer prosjektet slik:

Mange vil ønske å bo sentralt, helst i nærheten av jobben og gjerne ha mulighet til å jobbe hjemme. Samtidig har de selvbyggerens behov for å utforme sitt eget hjem, ikke bare innrede det.

I Tambourgården er ikke leilighetene som andre leiligheter. Her er kubikkmeter vel så viktig som kvadratmeter, for du bestemmer selv hvor mange kvadratmeter leiligheten din skal bestå av. I Jens Bjelkes gate 71 finner du 36 store «skoesker» som er nærmere 5 meter høye, 5 meter brede og 14 meter dype. Boenheteneleveres med en grunnflate på 61-80 m2 og kan bli opp mot det dobbelte, før du er ferdig.

Prosjektet selges som «råbygg», slik at hver og en kan sette sitt preg ved hjelp av rominndelinger,åpne løsninger, mezzaniner, gallerier, trapper, lyssetting og annet som kan friste.

På taket blir det anlagt park og parsellhager, løftet over byens støv og larm. Her vil det bli muligheter for lek, soling, sosialt samvær og trim.


Ideen er å selge leilighetene som råbygg, slik at den enkelte kjøper kan sette sitt særpreg på rominndeling og løsninger generellt.

- Problemet med byboliger er at man ofte har noe på loftet og i kjelleren, dit det er langt og ubekvemt å gå og hvor det kan være usikkert for innbrudd. Tanken til Olav Selvaag var at det innenfor volumet skal være mulig å inkorporere alle funksjoner, at man kan ha alt rundt seg. Boligen skal innredes sånn som folk lever og ønsker å bo, slik at vi som utbygger ikke behøver å bestemme hvordan folk skal innrede boligene sine, forklarer Ola Thorsnes til Forbruker.no.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism