30 mars 2007

Virtuelle Trøndelag

Trønderne ser ut til å ta mål av seg om å konkurrere med Second Life. "Virtuelle Trøndelag" er nemlig et IT-prosjekt hvor deler av Trondheim og helt nye bydeler skal gjenskapes i en virtuell verden.

Når så byen er ferdigstilt skal det blåses virtuelt liv i den. Dette blir gjort ved å fylle den med aktiviteter og opplevelser.

Kosmorama samarbeider med Stacey Spiegel og Helge Gallefoss, Midgard Medialab om å få til et fire dagers langt seminar under filmfestivalen med tema: "Virtuelle Trøndelag".

Stacey Spiegel kommer fra Canada, og grunnla og leder selskapet I-mmersion som har utviklet teknologien som gjør det mulig å realisere "Virtuelle Trøndelag". Selskapet har allerede skapt et "Virtuelt Canada" og vunnet en rekke priser for sin teknologi. Helge Gallefoss driver et selskap som heter Workzone og har arbeidet med Stacey Spiegel på en rekke prosjekter.

Kosmorama vil bli selve starten for "Virtuelle Trøndelag". I den forbindelse ønsker festivalen å invitere studenter fra en rekke fagretninger innen design, programmering, arkitektur, psykologi, kunst, media og andre fagretninger som har lyst til å bidra. De vil komme sammen i grupper for å jobbe med å utvikle første del av "Virtuelle Trøndelag". Seminaret vil gi studentene en unik mulighet til å sette seg inn i hvordan en Virtuell Verden fungerer og utvikles. Flere eksperter fra Canada vil også delta i seminaret som faglige veiledere.

Det vil også bli innført et konkurranseelement for å motivere studentene. Et vinnerteam skal kåres og annonseres 23. april hvor bidragene også vil bli vist frem. Teamet som har vist størst innsats, kreativitet og samarbeidsevne, vil få en stor premie. Vinner blir presentert 23. april.

Kosmorama vektlegger også at seminaret skal ha en sosial profil som åpner opp for at studentene kan bygge nettverk som de kan dra nytte av senere i studie- eller jobbsammenheng.

Bilder fra Virtual Canada

Virtuelle Trøndelag: Kosmorama-seminar

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism