12 juni 2007

Pris til Lysaker Brygge

Lysaker Brygge har fått den prestisjetunge byggherreprisen FIABCI Prix d'Excellence i kategorien Residential, som det eneste europeiske prosjektet som nådde opp i kåringen.

FIABCIs Prix d'Excellence er ikke en ren arkitekturptis, men en eiendomsutviklerpris som setter fokus på det totale resultat av et prosjekt. Både arkitektur og teknisk innovasjon, markedsføring/salg og ikke minst miljøgevinster og profil teller med når prosjektene blir vurdert.

Juryen sier i sin begrunnelse at prosjektet er godt løst, til tross for høy utnyttelse. Lysaker brygge er en tidligere oljehavn som er ryddet opp og transformert til et topp moderne bolig- og næringsområde med kaipromenade, butikker og restauranter.

- Som sekretariat for den nordiske avdelingen av FIABCI, er det viktig for NITO å ivareta norsk og nordisk byggekunst internasjonalt. Vi er derfor glade for at residental-prisen gikk til en dyktig, norsk utbygger, sier Bjørn Olsen i NITO.

Veien til den internasjonale prisen startet i mars i år, da Lysaker Brygge vant FIABCI Norways eiendomspris. De nasjonale vinnerne går videre til den internasjonale finalen, og det var altså her prosjektet gikk til topps i kategorien Residential.

Lysaker Brygge er et kombinert bolig- og næringsprosjekt beliggende helt ned mot vannkanten på Lysaker. Totalt består prosjektet av 5000 kvm næringsareal og 61 000 kvm boligareal fordelt på 354 boliger. Prosjektet er utviklet av Vital Eiendom AS i samarbeid med arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb.

Lysaker Brygge ble tildelt Statens Byggeskikkpris i 2004.

Vital - Pris til Vital

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism