16 september 2007

Daylight comes sideways

Industridesignstudent ved AHO, Daniel Rybakken, er tildelt den prestisjefylte utmerkelsen "Best of the best of the red dot award: design concept 2007" for sin lampe "Daylight comes sideways".

Daniel Rybakkens lampe "Daylight comes sideways"
Rybakken har også tidligere høstet ros for sitt design, og kom på en andreplass med lampen under Designrådets kåring av Unge Talenter tidligere i år.

Rybakkens lampe har et lys som minner om dagslys, og virker nesten som et vindu i rommet. Man kan både justere lystemperatur og programmere lampen til å gradvis øke lysstyrken, slik at man kan bli vekket av ”dagslys”. Studenten tror selv at lampen kan hjelpe på høstdepresjoner, eller øke trivselen i rom eller bygninger der dagslys er begrenset.

Tidligere denne uken ble Rybakken intervjuet av Dagbladet. Les artikkelen i her >>>

Red dot award deles ut i ulike klasser, og er en av de mest prestisjefylte internasjonale prisene innenfor design. Konkurransen er stor, hele 879 prosjekter fra 48 land konkurrerte i klassen der Rybakken nå har nådd helt til topps. Det er andre gang en slik pris tildeles en norsk designer eller firma; tidligere i år fikk Hareide Designmill produktdesignprisen for sin vedovn Jøtul F373.

Les mer på red dots nettsider >>>

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism