28 september 2007

Helen & Hard ser mot utlandet


Institut für Experimentelle Architektur
Architekturfakultät
Universität Innsbruck
Siv Helene Stangeland er en av de to grunnleggerene av Helen & Hard, et arkitektkontor som markerer seg med nyskapende og til dels provoserende arkitektur.

- Du kan vel si at nybygg og mindre fornyelsesprosjekter i den gamle trehusbyen var vår hovedaktivitet de første årene. Det begynte med husene på Sølvberget, et område som fra før besto av gamle små trehus. Siden har det blitt renovering både av Finns konditori, Stim, Soleado og Simones. Førstnevnte var i forrige uke vist nettopp som eksempel på transformasjon under et foredrag av Norsk Form i Oslo, sier Stangeland til Stavanger Aftenblad..

- De siste årene har større boligprosjekter i såkalte transformasjonsområder vært i fokus. Ombyggingen av pendlerbrakkene på Buøy handler om noe av det samme.
/../
- Det er svært nyttig med et flerkulturelt miljø. En god blanding av arkitekter som har studert i ulike deler av verden og som er opptatt av nye former for arkitektur. Dessuten er det utrolig forfriskende med så mange unge mennesker på kontoret,
sier Stangeland.

- Gjenbruk er inspirerende å jobbe med, spesielt når vi kan bruke lokale ressurser. Vi ønsker å bruke trebyen, Stavangers kulturarv som det nå er sterk fokus på, og materialer, kunnskap og teknologi fra oljeindustrien.

Helen & Hard ønsker å jobbe mer internasjonalt. De samarbeider tett med arkitektkontoret DRMM i London og PPAG i Wien. Sistnevnte er sterkt involvert i et større prosjekt på Skadberg, samt et boligprosjekt i Wien som er i tidlig planleggingsfase.

Arkitektkontor ser mot utlandet - Aftenbladet.no

Helen & Hard

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism