04 januar 2008

Med tærne i vann

Varselet om et villere og våtere og varmere klima med stigende hav utfordrer nå byggebransjen og kommunene, og bevisstheten rundt problemene knyttet til klima er økende.

Bilder av et boligprosjekt på Tomasjordneset i Tromsø har skremt forsikringsselskapet If. Skader blir uunngåelig, mener selskapet.

Nylig kom meldingen om at den nye bydelen i Solheimsviken i Bergen må heves med opptil en meter. Bergenserne har fra før erfaring med vann som jevnlig flommer innover Bryggen.

I Oslo, som er mindre værutsatt enn Bergen og Tromsø, er det også økt fokus på stigende hav. På Tjuvholmen er det gjort beregninger og lagt inn marginer som skal sikre beboerne mot uønsket vann.

- Vi har lagt oss på et nivå tre meter over normal vannstand i Oslo, sier prosjektdirektør Dagfinn Godell i Tjuvholmen KS.

I den fremtidige utbyggingen I Bjørvika og på Sørenga legger Oslo kommune opp til at bygningene skal ligge 3,5 meter over normal vannstand. Føringer blir lagt i kommunens overordnede planer.

- Det er en gledelig melding fra Bergen om at de hever bebyggelsen med én meter. Det viser at det er en økende bevissthet om dette, sier fagsjef Arne Lycke i If. Han arbeider blant annet med å bevisstgjøre kommunene.

Boliger med tærne i vann

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism