11 januar 2008

Vinnere i Norge av Europan 9

Vinnere av Europan 9 Norge ble annonsert på DogA 9. janauar. Ingen norske arkitekter vant. De tre vinnerne, de to hovedutfordrerne og de fem som fikk hederlig omtale var utenlandske.

I Oslo tar Europankonkurransen opp problemstillingene rundt revitalisering av Grorud senter. De unge arkitektene blir her bedt om å frembringe ideer for et nytt offentlig byrom, bl. annet gjennom nybygging i Grorud sentrum. Gjennom konkurransen ønsker man å utforske muligheter som skal forbedre sammenhengen i bebyggelsen og infrastrukturen, gi området nytt innhold og på den måten legge til rette for et godt, urbant liv i et fornyet Grorud sentrum.

1. premie
Sabine Müller, Berlin, Germany
Prosjekt: GH 028, CumulusTrondheim skal bygge innovative og bærekraftige studentboliger i tilknytning til et fremtidig sentralt byrom i byens forsknings- og campusområde. Tomten ligger i tilknytning til eksisterende forskningspark og NTNU. Området er strategisk viktig for utviklingen av teknologibyen Trondheim, det nye offentlige rommet. Studentboligene vil ligge i hjertet av den nye bydelen.

1.premie
Clara Murado, Madrid, Spain
Prosjekt: GO 011
Lillestrøm
ber om ideer til utvikling av et nytt offentlig byrom som en urban oase i byens sentrum: Sentrum er i utvikling og som del av konkurransen ber kommunen også om en strategi for transformasjon av et sentrumsnært område mellom jernbanelinja og Stortorvet, der utbygging av den nordøstre delen av Stortorvet blir første utviklingstrinn. Målet er forbedringer av byens offentlige uterom for å øke byens attraktivitet som møtested og opplevelsessenter.

"Runner Up"
Jesus Mateo, Pozuelo de Alarcon, Spain
Prosjekt: AZ 002
Omstilling og stedsutvikling er aktuelt som aldri før i Odda. Stedsutviklingsarbeidet omfatter tiltak rettet mot kulturliv, sosiale forhold, helse, verdiskaping, næringsutvikling og bruk av lokale natur- og kulturressurser. Odda ønsker å reetablere sin rolle som turistmagnet. Utfordringen for konkurrentene er å utvikle en strategi for byutvikling som etablerer en åpning/port mellom dagens kommersielle sentrum, det historisk interessante industrimiljøet og det fantastiske fjordlandskapet, isbreen og fjellheimen.

1. premieLina Lahiri, Berlin, Germany
Prosjekt: OH 255Norsk Form

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism