31 desember 2008

En nyttårsutfordring!

Nyttårsutfordring består i at jeg har begynt å oversette Googles energiplan for 2030, noe jeg endte opp med etter å ha sett denne videoen. Dokumentet inneholder mye interessant, og kan med fordel leses på engelsk. Jeg ser imidlertid for meg at mange av perspektivene kan få større spredning dersom de finnes på norsk.

Hvorfor begynne med dette? Jo, mange av de synspunktene som kommer frem i dokumentet, og de beregningene som ligger til grunn, deles trolig av den kommende amerikanske regjering. Mye av dette kommer man til å gå i gang med, og jeg tror/håper at man vil lykkes. Målet er å redusere behovet for fossilt brennstoff dramatisk i løpet av de neste 22 21 årene. For oss her hjemme gjelder det å følge med i timen, og henge seg på...

Dokumentet på Google documents.

Dokumentet er automatisk oversatt og inneholder nå både engelsk originaltekst og en foreløpig norsk oversettelse (som må sjekkes). Jeg jobber meg gjennom dokumentet når jeg har tid, men er takknemlig for bidrag og kommentarer. Rediger gjerne teksten dersom du har litt tid til overs, og send utfordringen videre.

Resultatet deles med en CC-BY-lisens på samme måte som den originale teksten.

Besparelser og vindenergi regnes som de største positive bidragsyterne. Bølgenergi er imidlertid ikke nevnt:Salg av konvensjonelle biler forsvinner nesten innen 2020, men den desidert største veksten blir innen plug-in-hybrider:Bilparken vil fremdeles ha relativt mange konvensjonelle biler i 2020, men disse kan relativt raskt fases ut i de påfølgende årene:Tallene som nok vil friste Obama:

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism