22 desember 2008

Tromsøarkitekter vant stort prosjekt i København

70°N arkitektur og Dahl & Uhre arkitekter gikk sammen og produserte vinnerprosjektet «Excentral park - Edge dynamics», et konsept dommerkomiteen beskriver som «et originalt og inspirerende forslag på en utviklingsstruktur og strategi». De norske arkitektene deler førsteplassen med de to firmaene Polyfone og Cobe, Sleth, Rambøll, begge fra København. De to norske arkitektfirmaene vant i konkurranse med 179 andre forslag fra hele verden.

Det ajtuelle området, Nordhavnen i København, beskrives som Skandinavias mest ambisiøse utviklingsprosjekt. Her skal det utvikles en ny bydel med 40.000 innbyggere, 40.000 arbeidsplasser og 40.000 boliger.

- Mye av forarbeidet ble allerede gjort med vårt forrige prosjekt. I april 2008 vant vi førsteprisen i idékonkurransen om «Øresunds-regionen 2040», hvor man skulle lage en innsirkling av hele Øresundsmetropolens mulige fremtider. Her gjorde vi en rekke oppdagelser som nå er konkretisert inn i «Excentral park - Edge dynamics», sier professor i urbanisme ved AHO og arkitekt ved Dahl & Uhre, Knut Eirik Dahl, til Aftenposten.

Vinnerene får utvikle sine konsepter videre, med 300000 i produksjonsmidler fra København kommune og By & Havn. Målet er å stille ut de endelige vinnerforslagene under FNs klimatoppmøte i København i desember 2009 som «de mest visjonære og nyskapende bud på å skape en fremtidig byutvikling.» Den endelige vinneren kåres i midten av mars.

Norske Asplan Viak havnet på en delt tredjeplass med et bidrag som presenterer en strategisk byutviklingsplan som introduserer omfattende transformasjon, samtidig som den bevarer og bygger eksisterende aktiviteter og kvaliteter.

Aftenposten.no.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism