17 januar 2009

Visualiserer forbrukersamfunnets konsekvenser


"Prison Uniforms, 2007" - Chris Jordan.
2.3 millioner fengselsdrakter, brettet sammen og stablet.
"Running the Numbers" ser på det amerikanske samfunnet gjennom ved hjelp av statistikk koblet med bilder. Hvert bilde skildrer en bestemt mengde av noe: femten millioner papirark (tilsvarer fem minutters papirbruk); 106.000 aluminiumbokser (tilsvarer forbruket i løpety av tretti sekunder) og så videre.

Running the Numbers har til hensikt å gi visuelle bilder av disse enorme og noen ganger bisarre sidene av samfunnet. Bildene presenteres som store, detaljerte utskrifter satt sammen av tusenvis av mindre fotografier.

Mannen bak prosjektet, Chris Jordan, forteller at hans håp er at bilder som representerer det enorme forbruket kan ha en annen virkning enn tallene alene, slik slik en eller finner disse opplysningene i artikler og bøker.

Statistikk føles abstrakt og fremmedgjørende, noe som gjør det vanskelig å relatere seg til betydningen av at det selges 3.6 millioner SUVer i løpet av ett år, eller at 2.3 millioner amerikanere sitter i fengsel, eller at det foretas 32.000 operasjoner for å nedre kvinners bryster i USA hver måned.

Ved å koble perspektiver: nær satt opp mot fjernt, og en blant mange, håper Jordan å få den enkelte tilskuer til å gjøre seg opp noen tanker om et samfunn som i økende grad fremstår som uforståelig og overveldende.

Running the Numbers

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism