27 mars 2009

Tesla Model S endelig lansert

Etter en ganske lang ventetid, blant annet på grunn av krangel med den opprinnelige designeren, er nå Tesla Model S vist for offentligheten. Stikkord er bra med plass og en rekkevidde på 480 kilometer, samt at batteriene lades helt opp på bare 45 minutter. Ikke nok med det, bilen skal kunne oppnå en toppfart på 210 kilometer i timen, samtidig som den gjør 0 - 100 km/t på seks sekunder.

Det mest oppsiktsvekkende er kanskje prisen. Når den lanseres i 2011 vil den trolig ligge godt under en halv million, i Norge. Tesla snakker også om mulighet for firehjulstrekk, så det norske vinterføret behøver ikke bekymre noen.I en tidligere fase var Henrik Fisker (som står bak Fisker Karma) inne som designer, men etter en opprivende strid har Tesla hentet designeren Franz von Holzhausen fra Mazda. Resultatet har blitt en sedan med linjer som minner om Jaguar og Aston Martin - ingen dårlige assosiasjoner det...

I motsetning til sportsbilen Tesla Roadster, som ligger i et høyere prissjikt, tar Model S i større grad mål av seg å bli en «folkebil».

Fabrikanten vil lage 20 000 eksemplarer i året, betraktelig mer enn Roadsteren som det bare lages 250 av hvert år.

Dagbladet og Teslamotors.com/modelS.

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism