30 mai 2010

Frykter slum i Oslo�

I år bygges det 1200 boliger i Oslo, noe som på langt nær etterkomme behovet: Oslos befolkning øker med 12.000 årlig, påpeker OBOS-sjef Martin Mæland.

- Når boligbyggingen har falt, er det spesielt blokkbebyggelse i byene som går ned, sier Mæland til TV 2. Han mener at myndighetene har forsømt sitt ansvar og ikke sørget for sosial boligbygging i norske byer.

- Man er ikke lenger opptatt av hva det koster å bo. Det man er opptatt av nå, er at det skal være universelt utformet, energivennlig og estetisk riktig, sier OBOS-sjefen.

De siste årene har nye standardkrav økt prisen på en treroms leilighet med 200.000 kroner. De mindre bemidlede blir priset ut av markedet, og må finne seg steder og bo utenfor det ordinære boligmarkedet.

- Jeg synes det er et paradoks at absolutt alle boliger skal ha det, fordi vi kanskje kan få besøk av en som er handicappet. Men samtidig blir det da noen som blir handicappet på en annen måte – nemlig de med dårlig økonomi, som ikke får råd til å bo i det hele tatt, sier Mæland.

Kilde: TV 2 Nyhetene

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism