29 mai 2010

Nansenparken på Fornebu nominert til europeisk pris

En internasjonal jury har nominert Nansenparken på fornebu til landskapsprisen Rosa Barba European Landscape Prize. Vinneren vil bli kåret 1. oktober på den sjette landskapsbiennalen i Barcelona.

Nansenparken (før Sentralparken) ligger midt inne på det tidligere flyplassområdet. Den skal være felles rekreasjonsområde og møteplass for beboerne på Fornebu. Parkens utforming er et resultat av arkitektkonkurranse som ble vunnet av Bjørbek & Lindheim AS Landskapsarkitekter.

Et av hovedelementene i parken er en 6.500 kvm stor vanndam. Dammen får tilførsel av regnvann fra veier og hustak i boliområdene omkring. Vannet pumpes til et høydepunkt ved det gamle flyplasstårnet. Derfra renner det i et vannløp vestover gjennom hele parkområdet.

Parken her 110 dekar med bruksplen og ca. 20 dekar med eng. På plassen foran det gamle flytårnet er det en vannrenne med avløp til sentraldammen og kunstelementer med vann. Les mer om åpne overvannsløsninger.

Resultatet av prosjektet er sammenfattet i rapporten Åpne overvannsløsninger. Omtale av prosjektet og rapporten finner du under våre FoU-sider/ Miljø.

Det er også lagt til rette for å bevare og utvikle biologisk mangfold i grøntområdene. Les mer om parker og plasser på Fornebu.

Kilde: Statsbygg

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism