08 august 2010

Undersøkte ikke kabel på 26 år

Statnett har driftsansvar for tre sjøkabler under Oslofjorden. Våren 2008 ble to av dem koblet ut på grunn av feil. Det gikk 18 måneder før driften var i full gang igjen.

Les også: Protester mot kraftlinjene i Hardanger.

Disse feilene trekker Statnett frem som et sentralt argument for hvorfor sjøkabler ikke er en god løsning i Hardangerfjorden, senest i en pressemelding torsdag.

- Kabelfeilene i Oslofjorden kunne vært unngått om regelverket hadde blitt fulgt, sier seksjonssjef i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE), Nils Martin Espegren.

Les også: Byråkraten uten meninger.

Stortingspolitikere finner det underlig at Statnett bruker ledningsbrudd de ifølge NVE var skyld i selv, som argument for at sjøkabler gir dårligere sikkerhet.

Fredag gikk Høyre ut og inviterte til åpen høring om saken i Stortinget.

- Vi skulle likt å ha en uavhengig vurdering, både av spørsmålet om leveringssikkerheten inn til Bergensområdet og sikkerheten knyttet til sjøkabel. Det har vi ikke fått så langt, sier Høyres energipolitiske talsperson på Stortinget, Siri A. Meling.

- Prosessen har vært uheldig. Men nå øker presset i denne saken så mye at det er lov å håpe at Jens Stoltenberg tar til vettet.

Kilde: bt.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism