10 april 2011

Vil ha 33 etasjer på FilipstadFilipstad planlegges utbygget med 3000 boliger, park, strandpromenade og 9000 arbeidsplasser. Plan- og bygningsetaten (PBE) jobber med reguleringsplanen for hele Filipstadområdet. Oslo Havn, som eier store områder på Filipstad, foreslår et 130 meter høyt hotell i den planlagte fjordbyen. Det 33 etasjer høye hotellet er plassert på en av tomtene nærmest Hjortneskaia.

– Dette er tenkt som et integrert hotell- og konferansesenter. Da kan Oslo få det konferansehotellet den trenger og være en by som kan ta imot store internasjonale gjester, sier Bernt Stilluf Karlsen, styreleder i Oslo Havn KF.

Oslo Havn ønsker å ta imot flere cruisebåter i fremtiden. Et nytt terminalbygg er tidligere tegnet inn (langs E18) mot bebyggelsen på Skillebekk, men er nå tatt ut av planen.

– Publikum kan bruke området aktivt på flere måter, med strandpromenade, park og hotell. Samtidig ivaretar forsalget næringsinteresser for Oslo som dynamisk by, med større plass til cruiseskip og ferger enn vi har i dag og muligheter for å huse de aller største konferansene, sier styrelederen i Oslo Havn KF.Kilde: Oslopuls.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism