04 februar 2012

Solpaneler blir et reelt alternativ i fattige land

I India er elektrisitet fra solenergi nå billigere enn det som produseres med dieselaggregater. Dette vil forsterke landets ambisjoner om å installere 20.000 megawatt solenergi innen 2022, en utvikling som også kan ha betydning for andre utviklingsland.

Tall fra markedsanalytikere Bloomberg New Energy Finance (BNEF) viser at prisen på solcellepaneler har falt med nesten 50 prosent i 2011. Prisen er nå bare en fjerdedel av hva de var i 2008. Det gjør solcellepaneler til en kostnadseffektivt alternativ for mange mennesker i utviklingsland.

En fjerdedel av mennesker i India har ikke tilgang til elektrisitet, ifølge International Energy Agency 2011 World Energy Outlook-rapporten. De som er koblet til det nasjonale strømnettet opplever dessuten hyppige strømbrudd. Mange boliger og fabrikker installere derfor dieselaggregater, noe som fører med seg mange ulemper. Eksos fra aggregater har blitt et betydelig miljøproblem, som også knyttes til helseproblemer fra problemer med luftveiene og hjertesykdommer til kreft.

Via New Scientist

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism