15 juni 2012

- Elefanten i rommet

Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn bestemte seg for å "bryte reglene". Praktisk talt ingen i det politiske Norge snakker om det: At den gunstige boligbeskatningen bidrar til å blåse opp boligprisene.

- Det er jo dette som er elefanten i rommet. Man må faktisk se at reglene om skattefradrag for renter er en massiv usoidarisk overføring av penger fra de som står utenfor boligmarkedet til de som allerede er i boligmarkedet. Både IMF og OECD advarer mot at 40 milliarder kroner i skattesubsider som dette utgjør, bidrar til å blåse opp det mange er en boligboble, sa Rotevatn.

Rotevatn nøyde seg ikke med å gripe tak i den kanskje mest glohete poteten innen norsk politikk, med den ledige hånden tok han like gjerne tak i en annen: At boliger lignes mye lavere enn reell markedsverdi, og dermed er et gunstig investeringsobjekt for dem som er i posisjon for formueskatt.

- Reglene for formueskatt fører også til at det overinvesteres i boliger i Norge, sa Rotevatn, før han la til følgende om forsøkene på å hindre boligboble.

- Ingen er villige til å snakke om det egentlige problemet, boligskatten. Derfor gjør de i stedet sånne ting som å innføre 15-prosents krav til egenkapital.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism