16 juni 2012

- Vi har en boligbombe

Jan Ludvig Andreassen i Terra-gruppen mener Norge skiller seg ut fra resten av Europa, ved at det er problematisk sterk befolkningsvekst i kombinasjon med problematisk få boliger. Han tror ikke på en boble som sprekker etterfulgt av dramatisk prisfall, men ser heller en videre prisøkning.

- Med «bombe» mener jeg da at det vil bli vanskeligere og vanskeligere å få en familiebolig i sentrale strøk. Det vil  føre til et klasseskille mellom de som er født med egenkapital og de som ikke er det, sier Andreassen til Aftenposten.no.

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at befolkningsveksten i fjor var den sterkeste siden 1920, med en økning på 1,3 prosent. Befolkningen vil vokse fra 5 til 6 millioner de neste 16 årene.

Aadministrerende direktør i NBBL, Thor Eek, mener det er foruroligende med en betydelig nedgang i igangsatte boliger. Nesten 15% prosent så langt i år.

- Vi har også kommet med et forslag om et statlig stimuleringstilskudd til kommuner med særskilt utbyggingsbehov, for eksempel i form av 100.000 kroner pr. ferdigstilte bolig, sier Eek.

Kilde: Aftenposten

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism