20 desember 2012

Vurderer å utsette smarte strømmålere

Myndighetene har gjennom lov og forskrift tidligere bestemt at alle landets rundt 2,5 millioner strømkunder skal få smarte strømmålere innen 2017. De smarte strømmålerne gjør at kundene slipper å lese av strømmåleren, de vil bli fakturert for sitt eksakte forbruk og vil kunne følge forbruk og strømpriser fra time til time. De nye målerne vil også bidra til at kraftnettet kan drives mer effektivt.

Olje- og energidepartementet sendte imidlertid i forrige uke ut et brev der Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ble pålagt å gjennomføre en rekke nye utredninger, samt å utsette fristene for utrullingen av de nye strømmålerne med to år. Brevet ble senere trukket tilbake. Dette har skapt usikkerhet i energibransjen om hva som eventuelt kan komme av endringer og utsettelser i arbeidet med å innføre smarte strømmålere.

- Forskriften som ble vedtatt i fjor sommer gjelder fortsatt. Vi registrerer at Olje- og energidepartementet fortsatt har saken til behandling, men vi må likevel råde våre medlemmer til å stanse alle innkjøpsprosesser inntil vi har fått svar på om det nå igangsettes nye prosesser som kan endre de tekniske eller økonomiske forutsetningene for innføring av smart strøm. Vi håper på en snarlig avklaring fra myndighetene, sier administrerende direktør i Energi Norge, Oluf Ulseth.

Kilde: Energi Norge

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism