27 april 2013

Oslo-studentene kan snart bo i containere

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) går nå nye veier for å løse boligmangelen. Går alt etter planen står 110 containerlignende hybler klar for innflytting i studentbyen på Kringsjå til studiestart i september. Hyblene har eget kjøkken og bad, og er på 14–15 kvadratmeter. Containerne i tre produseres av brakkespesialistene Moelven, og skal stå klare til studiestart i høst. Hyblene koster 500 000 kroner pr. enhet.Også i Stavanger prøves boformen nå ut. SiO har vært i kontakt med ulike leverandører, men falt ned på Moelven Byggmoduls tilbud. Bedriften har nylig produsert tilsvarende løsninger for samskipnader i både Vestfold og Oppland.

Arkitekt Ralph Bertram ser ingen grunn til at containerløsninger skal begrense seg til universitetet. Han jobber i det relativt nystartede firmaet Topic, og har allerede tegnet et forslag til en slik løsning i den fremtidige Festningsallmenningen i Bjørvika.

- Svært mange tomter i Oslo står ofte tomme lenge i påvente av regulerings- og byggesaksprosesser og byggesaker. Flyttbare containere kan være en god løsning i mellomtiden, sier Bertram, som spesielt tenker på arbeidsinnvandrere fra Sør- og Øst-Europa. De mangler hverken vilje eller evne til å finne jobb, men sliter tungt med å finne bolig.

- Containerne kan fungere som en vanlig leilighet, og bidra til at man føler seg hjemme i byen frem til man kan skaffe seg et permanent sted å bo. De kan også ha høy arkitektonisk stil og bokvalitet, sier Bertram.

Kilde: osloby

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism