09 juli 2013

- Høyblokka bør ikke rives

Foto: Teigen, ant. 1960
- Jeg mener Høyblokka skal bli stående, sier Bård Vegard Solhjell til NRK. Som Miljøvernminister har han også ansvaret for kulturminner, så detskulle bare mangle.

- Det er et unikt bygg i vår nyere historie, og det er helt spesiell kunst her i verdensklasse hvor man faktisk lagde kunsten i bygget mens det ble bygget opp, sier Solhjell .

Les også "Høyblokka trenger deg nå!"

Et regjeringsoppnevnt utvalg har anbefalt å rive Høyblokka, til tross for at ingen av byggene i Regjeringskvartalet er så skadet at de måtte rives. Folkets røst trekker imidlertid i en annen retning, i alle fall om vi skal stole på VGs lesere: 40 prosent synes Høyblokka bør rives, mens 34 prosent er for bevaring.

Høyres Michael Tetzschner, medlem av Stortingets kommunal- og forvaltningskomiteen, tror dett kan være både bevaringstilhengere og rivetilhengere i alle partier. Selv ser han gjerne at høyblokka blir stående - hvis det kan gjøres innenfor likeverdige økonomiske rammer.

Tetzschner synes det er synd at regjeringen ikke har innhentet Oslo bystyres syn på dette, men valgt å gjøre saken til en statlig reguleringsplan.

- Dermed har man kortsluttet en lokaldemokratisk behandling som ellers er tillagt kommunene, sier Høyre-politikeren.

Kilde: osloby

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism