05 august 2013

Lover flere studentboliger

Lerkendal studentby. Foto: Skanska
Lerkendal studentby ble åpnet i dag, og vil huse over 600 studenter når alle byggetrinnene står ferdig. Studentbyen er bygd for Studentsamskipnaden i Trondheim. Nesten 20 prosent av innbyggerne i byen er studenter.

Førsteetasje i alle blokkene består av en parleilighet og to bokollektiv for seks studenter. De resterende etasjene består av to parleiligheter og to bokollektiv på hvert plan.  Prosjektet er bygget etter passivhusstandarden.

Direkte billig blir det imidlertid ikke. En enkelthybel i den nye studentbyen vil koste 4.500 kroner i måneden, inkludert strøm og oppvarming. Hybelleilighet for et par vil koste 7.900 kroner.

Satsingen på studentboliger kan se ut til å spre seg. Arbeiderpartiets landsmøte har vedtatt at de vil bygge 3.000 studentboliger i året i neste stortingsperiode. Høyre har også vedtatt å trappe opp byggingen av studentboliger til 3.000 i året.

Studentene bør derfor kunne forvente betydelig mer penger til studentboliger, uansett hvem som overtar regjeringsmakten til høsten. Det kan trengs, for ifølge NSOs boligundersøkelse mangler det 13.000 studentboliger for å nå målet om at 20 prosent av studentene skal kunne bo i egen studentbolig. I løpet av fire år bør en dermed kunne komme noenlunde i mål. Men...

- Løfter er ikke det samme som gjennomføring. De må også inn i regjeringserklæring og budsjetter, sier Ola Magnussen Rydje, leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), til NTB.

Kilde: DN.no

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism