16 januar 2014

"A House to Die In"

Kunstneren Bjarne Melgaard planlegger et hus på Ekely-tomten til Edvard Munch på Ullern i Oslo. Byggingen tar til så snart Snøhetta og kommunen er enige om reguleringsdetaljene. De har utvekslet tegninger og modeller siden 2011, og nå tyder alt på at Bjarne Melgaards noe absurde boligprosjekt – "A House to Die In" - blir realisert.

Hovedhuset skal bygges i svartbrent, forkullet eik – som etter sigende skal være et materiale som gjenspeiler Melgaards generelle forståelse av verden. Modeller av bygningene har vært utstilt i både London og New York og er ventet å kunne stå ferdig innen 2016.

Det er på "Kikkuttomta", der Edvard Munchs vinteratelier fremdeles står, at Bjarne Melgaards kommende dødsbo er planlagt. Snøhetta skriver i prosjektomtalen at de har vært nødt til å tre ut av sin komfortsone i den kreative prosessen med å utvikle disse bygningene.

Kommunens antikvar i denne saken og har vurdert de foreliggende skissene opp mot fredningen som gjelder for kulturmiljøet på Ekely med henblikk på videre saksgang.

Kilde: osloby

Legg inn en kommentar

 
Arkitektur  & Miljøteknologi Design: Templateism